Gå i gang med en sprogcafé

, 08.11.2021

Sprogcafeen i Harboøre Missionshus er kun to måneder gammel, og den har fået en flyvende start. Så nu mødes nogle pensionerede lærere hver mandag med folk fra Ukraine, Rumænien, Letland og Polen. De fleste er familier. De vil gerne lære dansk og høre om danske traditioner og det lokalområde de er kommet til. Lars Kristensen er sognemedhjælper og evangelist. Han tog initiativet til sprogcafeen sammen med en ukrainer, der brugte sit netværk til at indbyde. En anden vigtig faktor var opslag på kirkens facebookside, som er velkendt i området.

Arrangører, undervisere, børn og voksne er begejstrede. Så her to måneder senere konstaterer Lars, at ”sådan en sprogcafé kan virkelig noget. Deltagerne er rare og arbejdsomme mennesker. Det er helt vildt så givende det er at møde dem. De pensionerede lærere hygger sig med det. Alle hygger sig!” Lars understreger, at det vigtigste er relationer. ”De nye skal have flere, der nikker til dem i Brugsen. Så en masse relationsarbejde, i form af hygge, mens vi øver dansk”.

Nogle af de frivillige er lærere. Ifølge Lars behøver man ikke være lærer for at være med. ”Man skal bare turde snakke og være sig selv. Man kan komme langt, hvis hver især mærker, at man vil hinanden!” Lars er slet ikke i tvivl. ”Jeg kan klart anbefale at gå i gang med en sprogcafé i missionshuset.”

d. 8. november 2021