Bed for tyrkerne

, 02.05.2016

Ferdi er fra Bulgarien og har været i Danmark i ni måneder, hvor han arbejder i en restaurant. Han taler kun tyrkisk og bulgarsk og er kommet hertil fordi den økonomiske situation i Bulgarien er håbløs, og det var svært at brødføde familien. Hans kone og to mindreårige børn er blevet i Bulgarien. Ferdi tilhører et  tyrkisktalende mindretal i Bulgarien og er personlig kristen. Tidligere var hans familie muslimer, men da hans mor var alvorligt syg fik nogle kristne lov til at bede for hende, og hun blev helbredt. Det førte ikke umiddelbart til at Ferdi kom til tro, men han begyndte at lytte til kristne sange. Gennem dem hørte han om den kærlighed Gud har vist ved, at Jesus døde for os, og han spurgte sig selv: Findes en sådan kærlighed virkelig? Det førte til at han og hans familie kom til tro på Jesus.

I Danmark bor der 60.000 tyrkere. I modsætning til de mange flygtninge er tyrkerne ikke kommet som flygtninge. De blev inviteret fordi vi manglede arbejdskraft. Selv om tyrkerne er muslimer har de fået lov til at være her uden at nogen har fortalt dem om Jesus! Så godt som ingen tyrkere i Danmark ved, at der findes troende kristne her! Jeg mødes jævnligt med Ferdi for at lytte til kristen forkyndelse på tyrkisk, læse i Bibelen og bede. Selvom det er økonomisk nød, der har tvunget Ferdi til Danmark, og selvom adskillelsen fra familien er smertelig ser han det som et led i Guds plan for, at tyrkere i Danmark må høre evangeliet om Jesus. 

I forhold til tyrkere og tyrkisktalende i Danmark gælder det i høj grad at høsten er stor men arbejderne er få! Vil du regelmæssigt være med til at bede Gud om at sende arbejdere ud til sin høst blandt tyrkere?

Af Anker Nielsen, evangelist blandt tyrkere
Maj 2016