Al Massira i Løsning

, 28.04.2023

D. 28. april 2023

Regionsleder Hilbert Dam og hans kone har taget initiativ til et Al Massira kursus, der netop er afsluttet. Baggrunden er spændende: For fem år siden så Hilbert i Hedensted Avis et interview med en kurdisk familie fra Syrien, og i interviewet kom det frem, at de efterhånden havde boet nogle år i Løsning, men ikke kendte nogle danskere. Hilbert tog kontakt til dem, og det er blevet til gensidig glæde og berigelse. Ikke mindst har det været en gevinst for det syriske forældrepar at kunne få råd og vejledning fra Hilbert i forhold til a-kasse, kommune osv.
Her smiler Hilbert og bemærker "ja, jeg var nok lidt utålmodig for, hvornår vi skulle tale om tro og livssyn, men jeg konsulterede Wessam Youssef, som beroligede mig og forvissede mig om, at tiden og anledningen nok skulle komme." Ganske rigtigt. For et års tid siden viste det syriske forældrepar Hilbert en indbydelse til et kursus på dansk. Skønt der var tale om et fint kursus (et kursus om ægteskab og kommunikation), frarådede Hilbert dem det på nuværende tidspunkt ud fra sproglige hensyn og foreslog i stedet Al Massira. "Her vil undervisningen være på arabisk, men I får også trænet jeres dansk, for efter undervisningen skal vi jo tale sammen om det, vi har hørt, og det gør vi på dansk."
Ingen i familien er døbt. En anden familie i byen (en kurdisk familie fra Iran) består af en mand, der er døbt i Danmark, og en kone, der ikke er. Hilbert inviterede også denne familie med til Al Massira. Videoen på fjernsynet har haft arabisk tale og danske undertekster, og videoen har samtidig været vist på computeren med farsi tale.
Hele kurset har taget et halvt år, idet samlingerne har ligget hver anden lørdag kl. 15.00, med en god middag efter drøftelsen. Kurset har været afholdt privat (på skift i de tre hjem), og der er overvejelser om at fortsætte som en bibelkreds med f.eks. Markusevangeliet.
Men Hilbert har fået blod på tanden og håber, at det lykkes at rekruttere et nyt Al Massira hold.