En søndag aften hver tredje uge mødes tre danskere og tre kurdere i et i hjem i Aalestrup. De spiser aftensmad og snakker om kristendom ud fra Al Massira materialet. En af de tre danskere er tværkulturel konsulent Louise Kiilerich Breindahl. Hun inviterede sig selv med i gruppen, da de spurgte hende efter nyt materiale til deres tværkulturelle bibelkreds.
Louise er tværkulturel konsulent og missionær i IM’s Region Nord. Hun mærker, at det lokale tværkulturelle engagement er svundet ganske meget ind siden asylcentrene lukkede. Det er som om folk tænker, at nu er der ikke asylcentre længere, og så svinder engagementet ind. Ikke desto mindre er der både nydanskere og tværkulturelt arbejde i regionen, og dermed mange muligheder for at engagere sig.
Louise planlægger sammen med andre den tværkulturelle sommerlejr på Hørby Efterskole, og hun er leder af den internationale camp på Hjallerup Bibelcamping. Her mangler der frivillige. Tidligere på året var hun med til at arrangere en weekendlejr for farsitalende. Den blev en stor succes, med 70-80 deltagere. Nogle kom så langt som fra Fyn, lokket til af, at de synes godt om det iranske præstepar, der medvirkede.
Der er i høj grad også muligheder for at fortsætte med lokalt tværkulturelt arbejde selvom asylcentre er lukket. Der bor migranter og flygtninge i alle kommuner. De har brug for kontakter og venskaber i deres nye lokalsamfund. Nogle steder får migranter og flygtninge danske venner. Som for eksempel nogle kurdere gjorde i Aalestrup. De lavede en bibelkreds sammen med et dansk par. Efter et års tid manglede de materialer og kontaktede den tværkulturelle konsulent.
Nu er Louise med i gruppen i det danske værtspars hjem. Kurderne taler farsi sammen. Den ene er døbt og de to andre er interesserede i kristendom, og det er en god kombination. Den døbte fortæller og svarer på de andres spørgsmål. En har lige fået sin kone til Danmark og hun ville gerne med. Hun sætter gang i snakken og får også manden mere på banen.
De begynder med at spise sammen og snakke om løst og fast. De er lige blevet færdige med tredje samling, som handlede om Noa. Der er 13 afsnit i alt. Også for danskerne er der nyt at lære. ”Når vi snakker om kristendom så begynder vi typisk med Jesus og hans offer. Men i Al Massira begynder vi med skabelsen og begrundelsen for hvorfor Jesu offer er så vigtigt, nemlig Guds længsel efter at leve tæt med hans skabning. ”
Louise er den sidste der går, og hun har hver gang en opløftet snak med værtsparret om aftenens samtaler.
Al massira
Grundideen i Al Massira er at være et åbent fællesskab der vandrer sammen med profeterne og møder Messias. Det sker gennem 13 videoafsnit og oplæg til samtale. Al Massira findes på arabisk, farsi og en række andre sprog. Der er undertekster på blandt andet norsk og svensk og engelsk.
Læs mere - på engelsk - om Al Massira her: https://almassira.org/
Kontakt landslederen for at få at vide hvordan man kan bruge Al Massira materialet i en tværkulturel gruppe, der gerne vil vide noget om kristendom.