Venskab Først er alletiders

, 11.04.2024

Af Thomas Høyer, missionær d. 11. april 2024

En Mahabba-gruppe på Amager har eksisteret i 6 år, og i år arrangerede gruppen Venskab Først i gruppens "hjem" i Solvang Kirke. "Mahabba er et bedenetværk, hvor kristne samles til bøn for muslimer, og hvorudfra diakonale og missionale tilbud til muslimer gerne må udspringe. Derfor indbød vores gruppe til kursus over 6 onsdage i januar og februar. Ved årsskiftet havde 3 tilmeldt sig, men inden første onsdag var vi nået helt op på et dusin tilmeldinger," siger initiativtageren, Martin Vestergaard, med et smil.

"Undervisningen består først og fremmest af videofilm med engelsk tale og danske undertekster. Hertil kommer en dansksproget deltagermanual. Udover et par siders læsning havde vi mellem hver onsdag en praktisk opgave. Det er disse praktiske opgaver (så som at spørge en muslim hvad han/hun anser for vigtigt i hjemlandets kultur og hvad han/hun mener om dansk kultur) og vores fælles besøg i en lokal moské, som jeg husker allerbedst. Jeg har været i en moské før, men denne gang tog vor vært sig tid til at sætte os grundigt ind i moskeens hverdag og fest samt besvare vore mange spørgsmål."

Martin er begejstret for Venskab Først: "Det har givet mig større forståelse for muslimers verdensbillede og for at forkyndelse for muslimer slet ikke er umuligt. Jeg håber, at der er mange flere, som kunne tænke sig at afholde et Venskab Først kursus, og jeg ved, at det er muligt at få vejledning og støtte hertil ved at kontakte Mahabba Danmark!"