The Good News - De gode nyheder

, 01.05.2015

Da Wessam Youssef for nogle år siden flyttede fra Ægypten til Danmark fødtes der en vision hos ham om at begynde kristent arbejde blandt arabisktalende. Målet var at danne et kristent fællesskab af arabisktalende. Wessams vision blev hurtigt til virkelighed i Aarhus. Nu er visionen at danne et arabisk kristent netværk over hele landet.

Wessam er tværkulturel evangelist i Indre Missions region Aarhus. Den arabisktalende gruppe kalder sig De Gode Nyheder. Wessam fortæller:

Vi er en flok arabere med hjerte for at læse Biblen og få mere at vide om Jesus. Vi kommer fra forskellige arabiske lande, Syrien, Irak og Ægypten. Vi taler alle arabisk, så vi forstår hinanden. Nogle af os er født i kristne familier, og andre af os er omvendt fra islam. Vi føler et stort ansvar for at give vejledning til vore brødre og søstre, som har omvendt sig fra islam. Vi tilbyder dem fællesskab, som de virkelig har brug for hvis deres egne familier har brudt med dem. Vi svarer på deres spørgsmål og giver dem al den støtte de har brug for.

Vi begyndte på vores møder i et privat hjem i Aarhus i september 2013, og da var vi bare fire mennesker. Efterhånden som vi blev flere fik vi mulighed for at få et mødelokale i Christianskirken i Aarhus. Nu er vi omkring 20 voksne plus børn. Aldersmæssigt er vi fra 23 til 55. Det er herligt at flere generationer mødes som én stor familie. Vi kommer fra Aarhus, Ry, Horsens, Rønde og Ebeltoft.

Vi kalder os the Good News, dvs. de Gode Nyheder, i betydningen: Bibelen. Navnet er betydningsfuldt for os, for det udtrykker vores teologi og former hvad vi tror på.  Vi holder os meget til Bibelen i alt hvad vi underviser og forkynder om, og vi vil gerne give de gode nyheder til alle omkring os.

Vi mødes hver torsdag og begynder med lovsang og tilbedelse. Derefter har vi en prædiken, og vi slutter med bøn for både os selv og vore lande. Vi prioriterer også at bede for Danmark, fordi vi tror vi har en mission og et hjerte for at nå de arabisktalende her. Vi beder for en vækkelse i det danske folk. Vi opfordrer vore medlemmer til at deltage i søndagsgudstjenesten i danske kirker, så vi kan tilbede Gud sammen med danskerne. Vi inviterer danske præster til at prædike ved vores møder, og danskerne er også velkomne. Dog har vi lige brug for et praj på forhånd, så vi kan sørge for oversættelse fra arabisk til dansk. Vi ser også frem til at gøre noget sammen med danske menigheder. Vores vision er at skabe et arabisk kristent netværk i Danmark.

Maj 2015